Dieta w przypadku choroby Hashimoto ma ogromne znaczenie dla zmagających się z nią. Celem dobrze dopasowanej diety jest poprawa samopoczucia, zmniejszenie stanu zapalnego oraz wsparcie farmakologii.
Panuje przekonanie, że dieta w Hashimoto jest trudna i wymagająca, często pojawiają się mody na kolejne diety eliminacyjne, które nie mają potwierdzenia w badaniach medycznych. Szukając wiedzy w internecie łatwo zgubić się w morzu informacji, często kończy się to wielką frustracją lub rezygnacją z podejmowania wysiłków. Jak nie popaść w czarną rozpacz, jeść zdrowo, z głową i wspierać swój organizm? Na co zwrócić uwagę, co wykluczyć?
Dieta w Hashimoto - jak to ugryźć?
Na warsztatach dowiesz się m.in.:
- czym jest gruczoł tarczycy i jakie ma znaczenie dla organizmu
- jakie są zasady zdrowego żywienia w Hashimoto na podstawie piramidy żywienia
- w jakim stopniu dieta może poprawić i wzmocnić efekty farmakoterapii
- suplementacja – czy jest potrzebna
- jakich produktów unikać w Hashimoto
- czy jest jedna, uniwersalna dieta dla chorych na Hashimoto
Z kim się spotkasz?
Magdalena Maciejewska - Cebulak,dietetyk medyczny, psycholog, specjalistka od chorób dietozależnych, specjalistka Primalife, autorka książki "Nie daj się rakowi! Wsparcie żywieniowe w chorobie nowotworowej". Od wielu lat prowadzi wykłady i szkolenia oraz pracuje indywidualnie z pacjentami. Interesuje się przede wszystkim wpływem stylu życia i sposobu odżywiania na powstawanie chorób nowotworowych oraz wsparciem żywieniowym pacjentów onkologicznych. |
Te warsztaty są dla Ciebie, jeżeli:
- chcesz otrzymać porcję wiedzy od specjalisty
- porozmawiać i wymienić doświadczenia z uczestnikami spotkania
- zadać pytania dietetykowi medycznemu i rozwiać nurtujące Cię wątpliwości
- czujesz, że Twoje zmagania z chorobą często nie przynoszą spodziewanych efektów