Strona korzysta z plików cookie i innych technologii w celu realizacji usług (Polityka Prywatności).
Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich użycie.
Ustawienia możesz sam zmienić w przeglądarce.
Czarna jagoda
Czarna jagoda to owoc szczególnie polecany na problemy jelitowe oraz choroby oczu. Spożywanie suszonych owoców pomaga zwalczyć biegunkę, a świeże jagody wskazane są przy zaparciach. Sok z jagód usuwa toksyny z organizmu. Jagody przyspieszają regenerację barwnika w siatkówce oka, co ma wpływ na jakość wzroku.
Czarna jagoda - zastosowanie w Twojej kuchni!
suszone jagody to doskonały składnik domowego musli oraz owocowych sałatek, ale pamiętajmy że mają one także działanie lecznicze i pomagają zwalczyć biegunkę, z kolei świeże owoce wskazane są przy zaparciach
najchętniej jemy jagody na surowo, albo jako główny składnik koktajli, idealnie nadają się na przetwory i galaretki, dodajemy owoce do wypieków, a także przygotowujemy z nich nadzienie do pierogów, knedli i naleśników
jagody można zamrażać i przechowywać przez cały rok, w tym celu umyte i przebrane owoce układamy płasko, aby się jak najmniej dotykały i nie sklejały, po zamrożeniu można przesypać jagody do specjalnych woreczków na mrożonki
Wybierz Twój cel
Otrzymasz propozycję Planu dla Ciebie
Przetestuj go przez 7 dni bezpłatnie i bez zobowiązań