Strona korzysta z plików cookie i innych technologii w celu realizacji usług (Polityka Prywatności).
Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich użycie.
Ustawienia możesz sam zmienić w przeglądarce.
Żurawina
Żurawina zawiera wiele cennych substancji prozdrowotnych, między innymi chroniących błonę śluzową żołądka, antyoksydanty i witaminy, wspomagające odporność organizmu. Błonnik pokarmowy sprzyja odchudzaniu. Kosmetyki na bazie żurawiny regulują pH skóry i działają antybakteryjnie.
Żurawina - zastosowanie w Twojej kuchni!
suszona żurawina nadaje się do wszelkiego rodzaju deserów, ale także bardzo dobrze komponuje się z warzywnymi sałatkami, serami oraz pieczonym mięsem, szczególnie polecana jest do dziczyzny, w postaci sosu lub dipu
w składzie suszonej żurawiny ze sklepu jest cukier i siarczany, polecamy zatem suszyć żurawinę samodzielnie - świeże owoce dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie możemy je suszyć w suszarce do grzybów i owoców, w piekarniku, a nawet na słońcu, jednak ta metoda wymaga więcej czasu i cierpliwości oraz odpowiedniej pogody - suszoną żurawinę można przechowywać w słoiku
z żurawiny robimy przetwory, konfitury, soki, ale też lubimy ją jako przekąskę lub dodatek do musli, jogurtów, owsianki, koktajli, żurawina często dodawana jest do herbaty, której nadaje specyficzny kwaskowaty smak
Wybierz Twój cel
Otrzymasz propozycję Planu dla Ciebie
Przetestuj go przez 7 dni bezpłatnie i bez zobowiązań