Strona korzysta z plików cookie i innych technologii w celu realizacji usług (Polityka Prywatności).
Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich użycie.
Ustawienia możesz sam zmienić w przeglądarce.
Nasiona Chia
Nasiona Chia - inaczej nasiona szałwii hiszpańskiej, charakteryzują się wysoką zawartością żelaza, błonnika, wapnia i nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3, których mają więcej niż niektóre ryby. Zawartość magnezu i witamin z grupy B pomaga w obniżeniu stresu i napięcia nerwowego.
Nasiona Chia - zastosowanie w Twojej kuchni!
nasiona chia można spożywać w całości, zmielone na proszek jako dodatek do mąki lub zagęstnik do sosów, a także w formie puddingu - aby uzyskać jego idealną konsystencję należy 1 łyżkę nasion wymieszać z 4-6 łyżeczkami mleka roślinnego lub wody, powstały z zalania wodą nasion żel z chia ma właściwości nawadniające organizm
namoczone nasiona chia można z powodzeniem wykorzystać do przygotowania domowych lodów, jako dodatek do ciast i ciasteczek, do musli, owsianki i jogurtu naturalnego, dzięki swoim właściwościom zagestniającym mogą być stosowane również jako substytut jajek
nasiona szałwii hiszpańskiej dość obficie pęcznieją, dlatego wypełniając żołądek, dają uczucie sytości, można nimi posypać sałatkę, dodać do ziemniaków, ryżu, soczewicy lub komosy ryżowej, a także dodawać do koktajli
Wybierz Twój cel
Otrzymasz propozycję Planu dla Ciebie
Przetestuj go przez 7 dni bezpłatnie i bez zobowiązań